Kunstroute Kortemark

mei 17

• Zaterdag, zondag, maandag 8, 9 en 10 juni : open voor publiek van 10 tem 19 uur
We zijn in 2019 toe aan de 19de editie van de kunstroute. Na de schitterende voorbije edities ligt de lat bijzonder hoog. Doch terug hebben heel wat prachtige kunstwerken hun weg naar Kortemark gevonden. Een 84-tal kunstenaars brengen een heel divers aanbod van kunst in een originele opstelling in niet alledaagse locaties. Naast een ruim aanbod aan kunstenaars afkomstig uit het ganse Vlaamse land en Wallonië, verwelkomen we ook 7 Nederlandse, 6 Franse, 1 Spaanse kunstenaar en 1 Israëlische kunstenares.

Op vlak van locaties is er heel wat verandering op til. Heel wat locaties van vorige jaren werden dit jaar niet meer opgenomen in de route. Maar we hebben van de nood een deugd gemaakt en heel wat nieuwe prachtige locaties toegevoegd aan de route. Op Huilaert is er de BIGA hoeve en de schuur van schilderbedrijf Jeroen Cool. In Handzame neemt Interieurbureau Natacha Lemayeur voor het eerst deel aan de route en ook Sint Jan de Deo (met vernieuwde inkom langs de nieuw aangelegde “energetische tuin”) komt er terug bij. Hierbij een speciaal woordje van dank aan alle eigenaars van de locaties voor hun fantastische medewerking.

Rode draad : “Elk ziet het door zijn eigen bril”

Ieder ziet kunst op zijn manier.

De deelnemende kunstenaars brengen een kunstwerk rond dit thema en deze zullen tentoongesteld worden op elk van de 15 locaties. Ook Sint Jan de Deo, Woonzorgcentrum Blijvelde en diverse Kortemarkse scholen nemen deel aan dit project. In 2018 werd in het keramiek atelier “Versteende Klei” onder begeleiding Krist Depuydt aan een project gewerkt dat wonderwel aanleunt bij onze rode draad. Dit leuke resultaat van een keramiekjaar werken is te bekijken aan de inkom van CC De Beuk.

Praktisch, hoe kan ik deelnemen aan deze kunstroute

Je zoekt één van de startpunten van de route: ofwel Sint Jan de Deo (Edewallestraat 37, Handzame) of CC De Beuk (Torhoutstraat 9, Kortemark). Tegen betaling van 12 € krijg je een catalogus en een routebeschrijving aan de info desk. Ingesloten twee drankbonnetjes die je kan inwisselen tegen een glaasje wijn, water of fruitsap op de locaties CC De Beuk, kunstatelier Artine of Sint Jan de Deo.

Er is een afzonderlijke routebeschrijving voorzien om de kunstroute per fiets of per auto te bezoeken. Uiteraard kan je ook je eigen route uitstippelen en zelf de volgorde van de locaties bepalen die je wenst te bezoeken. De totale route is ongeveer 17 km lang.

Indien je vooraf een catalogus wenst te ontvangen sturen wij u deze graag toe. Wil hiervoor 12 € + 2 (verzendingskosten) storten op rekening BE69 7380-0771-7178 tav OOkunst vzw, p/a Huilaartstraat 17, Kortemark.

Fietsverhuur

Op vraag van meerdere deelnemers vorig jaar hebben we contact gezocht met een lokale fietshandelaar om fietsen ter beschikking te stellen. Het is wel de bedoeling dat je vooraf telefonisch met hem afspreekt wanneer je de route komt bezoeken en hoeveel fietsen je wenst te huren. De dagen van de kunstroute is de fietswinkel open vanaf 9 uur, het is 15 € per dag om een fiets te huren (geen elektrische fietsen).

Fietsenmaker Odiel – Sneppestraat 21a – Kortemark051 / 77.29.21 – 0476 / 20.02.04

Roger & Tine Leyn – Lievens
Huilaartstraat 17, 8610 Kortemark

Tel. 051/568001 – Gsm 0497/429030
www.tine-lievens-art.be

Print Friendly, PDF & Email
Page generated in 0,422 seconds. Stats plugin by www.blog.ca